Programul Operațional Regional Uniunea Europeană Guvernul României Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Județul Maramureș Instrumente Structurale

Obiceiuri

De-a lungul anului, timpul e ritmat de sărbătorile care îl brăzdează. De primăvara devreme și până iarna târziu, obiceiurile împart timpul. Ele ajută oamenii să înțeleagă mersul anotimpurilor, să facă lucrurile la vremea lor. Tot prin obiceiuri se exprimă relațiile dintre oameni și se armonizează viața comunităţii. Obiceiurile de sărbătoare sunt soluțiile descoperite în secole de comunitate în privinţa rânduielii lumii.

Turiștii care aleg să petreacă sărbătorile de peste an în pensiunile din zonă au ocazia de a cunoaște, din interior, obiceiurile și tradițiile locului.  Ele s-au păstrat între Mara şi Cosău, în ciuda modernizării contemporane. Aceasta a fost întotdeauna tradiția ţinutului, de a-şi păstra obiceiurile, iar Budești, Sârbi, Hoteni și Breb se numără printre satele cele mai conservatoare şi tradiţionale din Maramureş.

57035 de vizitatori în total Hartă site Condiţii de utilizare RSS
www.inforegio.ro Investim în viitorul tãu! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionalã.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

 

© 2012-2013 MARA COSĂU. Toate documentele și fotografiile sunt proprietatea Consiliului Județean Maramureș.