Programul Operațional Regional Uniunea Europeană Guvernul României Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Județul Maramureș Instrumente Structurale

Terase agricole unice

Între Mara şi Cosău, şi terenurile agricole atrag atenţia privitorului. Datorită faptului că nu au fost înființate, sub comunism, cooperative agricole (CAP-uri), aici s-a păstrat agricultura în terase, element de patrimoniu şi peisaj cultural unic în Maramureș. Clăile de fân și culturile agricole în terase dau ţinutului dintre Mara și Cosău un farmec aparte, pierdut demult pe alte meleaguri.

Legătura dintre om și locul în care trăiește este puternică printre săteni. Ei sunt învățați cu munții, pădurile, pășunile, cu hotarul satelor, cu apele și drumurile. Femeile au grijă de casă, bărbații de gospodărie. Terenurile de cultură agricolă și fânețele sunt ale amândurora, dar pădurea și munții aparțin numai bărbatului.

57035 de vizitatori în total Hartă site Condiţii de utilizare RSS
www.inforegio.ro Investim în viitorul tãu! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionalã.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

 

© 2012-2013 MARA COSĂU. Toate documentele și fotografiile sunt proprietatea Consiliului Județean Maramureș.