Programul Operațional Regional Uniunea Europeană Guvernul României Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Județul Maramureș Instrumente Structurale

Meşteşuguri străvechi

Zona dintre Mara și Cosău este locul unde ai impresia că te-ai întors în timp, chiar dacă la tot pasul semnele civilizației și modernității sunt vizibile. Oamenii de aici duc înainte meșteșugurile străvechi. În Țara lemnului, oamenii își construiesc propriile case din lemn, folosesc lucruri făcute din lemn, zi de zi, de la unelte, până la „pecetare” (prescurnicere), pe care le pregătesc și le înfrumusețează meșterii pricepuți ai locului. Femeile își îmbracă toată familia cu haine de sărbătoare, pregătite de ele, în casă, ori comandate la meșteri iscusiți din sat. Tot ele „îmbracă” și casa cu țesături viu colorate și bogat ornamentate, iar fetele își pregătesc singure zestrea.

57035 de vizitatori în total Hartă site Condiţii de utilizare RSS
www.inforegio.ro Investim în viitorul tãu! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionalã.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

 

© 2012-2013 MARA COSĂU. Toate documentele și fotografiile sunt proprietatea Consiliului Județean Maramureș.