Programul Operațional Regional Uniunea Europeană Guvernul României Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Județul Maramureș Instrumente Structurale

Borcutul din Breb

Bogăția ţinutului dintre Mara și Cosău stă în oamenii săi, în monumentele și ariile protejate, în apele minerale, în pădurile bogate, și, din subsol, în zăcămintele de andezit , metale neferoase şi sare.Sunt multe locuri din zonă în care se găsesc izvoare de apă minerală cu o concentrație crescută de sulf sau „La Borcut” cum le spun localnicii.

Unul dintre cele mai cunoscute locuri „la borcut” se găsește în hotarul Budeștiului, pe drumul ce coboară de la Făgădău spre Valea Breboaia.

Izvorul mineral din Breb se află la 2 km de comuna Budeşti, în valea Breboaia. Înainte de primul război mondial, aici a existat un stabiliment balnear. Accesul Auto se realizează pe DJ 109F pentru 2 km, apoi pe drum forestier.

56502 vizitatori în total Hartă site Condiţii de utilizare RSS
www.inforegio.ro Investim în viitorul tãu! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionalã.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

 

© 2012-2013 MARA COSĂU. Toate documentele și fotografiile sunt proprietatea Consiliului Județean Maramureș.